utorak, 11. studenoga 2008.

Štedljive perilice iz Gorenja

Kada bi sva kućanstva u Hrvatskoj kroz sva godišnja pranja rublja napravila samo prijelaz sa 40°C na 30°C , ušteda na godišnjoj razini bi bila 47 GWh, što pokriva kompletnu godišnju potrošnju električne energije za 11.000 kućanstava.

Za usporedbu, pokrila bi se ukupna godišnja potrošnja električne energije u gradovima veličine Čakovca, Koprivnice ili Vinkovaca.

Kad kupujete perilice rublja odaberite onu koja štedi električnu energiju i vodu te koja ima ekonomičan program pranja, poručuju iz Gorenja. Perite rublje s osnovnim programima samo ako je bubanj pun. Inače, odaberite program za polovično pranje. Uštedjeti možete do 25 % električne energije.

Ne smijemo zaboraviti da sušilice upotrebljavaju manje energije ako je rublje dobro ocijeđeno. Ocijedite rublje na 1600 okretaja umjesto na 1000 i uštedite dodatnih 30 % energije.

Gorenje iz svog asortimana preporučuje perilicu rublja Gorenje WA 60.2 koja, putem inteligentne Uselogic tehnologije, automatski optimalizira proces pranja, štedi vodu, električnu energiju i vrijeme. Preporučena cijena ove perilice na hrvatskom tržištu iznosi 2.999,00 kuna.

S većom učinkovitošću sredstava za pranje i suvremenim programima za njegu rublja, danas se mogu postići odlični rezultati pranja i kod pranja na nižim temperaturama.

Ako se umjesto 40°C odabere program pranja na 30°C možese uštedjeti i do 40% električne energije. Štednji dodatno doprinosi i mogućnost skraćivanja programa 30 °C na 17 minuta.

Inteligentna tehnologija UseLogic temelji se na inovativnim rješenjima koja automatski optimaliziraju proces pranja i tako omogućavaju znatne energetske učinke, učinke pranja i sušenja - klasa A.

Neprestani razvoj u području smanjivanja potrošnje električne energije potvrđuju najbolji modeli koji postižu visoku A+ klasu. UseLogic tehnologija omogućava da perilice budu prihvatljive za okoliš i po pitanju potrošnje vode.

Sustav intenzivnog namakanja rublja 4D omogućava odličan učinak pranja kod manje potrošnje energije i vode. Doziranje vode sa sredstvom za pranje dovodi od dna, vrha i s dvije strane kade.

Gorenje perilice odlikuje posebno ekološko-štedljivi sustav koji omogućava i do 20% manju potrošnju praška za pranje i tako učinkovitije štiti okoliš.

Također, s namještanjem vremena početka pranja možete iskoristiti jeftiniju noćnu tarifu ili namjestiti da rublje bude oprano točno onda kada ga namjeravate sušiti. Bolji modeli nude i funkciju namještanja kraja pranja.

Zbog kvalitetnog pogona i učinkovite izolacije kućišta omogućavaju tihi rad perilice koji neće smetati vašim susjedima po noći i vikendima.
Danijel Folnegović

suvremena.hr

Nema komentara: